[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• dexter23pl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez conan
    Czy jest możliwość w o2 z 2005r ustawienia siły wspomagania, bo na różnych forach różne opinie. Mam teraz przyjemność jeździć nową fabią i jak wchodzę do mnie do o2 to czuje jak by wspomagania nie miała
    Zależy od wersji modelu maglownicy.

[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 21:38 ]
    Zamieszczone przez Ozdar
    Zamieszczone przez low-raider
    A odznacz w 10bajcie bit 7, zaakceptuj kodowanie i dopiero bit 3 zaznacz dla zamknięcia pilotem i w bajcie 11 bit 3 zaznacz dla otwarcia pilotem. Powinno zatrybić.
    Próbowałem już tak, niestety nie załapuje.
    do tego musi byc fabryczna syrenka. jak ty chcesz kodować w komforcie do dokładanego alarmu?

[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 21:40 ]
    Panowie, mam kilka pytań:
    1. Która opcja w module komfortu 433CP odpowiada za automatyczne zamykanie auta, ale nie chodzi mi o to przy przekroczeniu 15km/h tylko tak, ze otwieram auto pilotem i za pare sekund jak nie otworze drzwi to się zamyka lub wsiadam do środka i nie włożę kluczyka do stacyjki to też zamyka zamki. Chcę to wyłączyć Bo mnie wku... denerwuje.
    2. jak ustawić, żeby mając otwarte szyby ,po zamknięciu pilotem same się domknęły. Teraz mogę domykać/otwierać trzymając wciśnięty przycisk na pilocie. Miałem takie domykanie po zamknięciu pilotem od alarmu który wymontowałem I teraz nie mam.
    3. Czy pokrętło od regulacji jasności wskaźników trzeba jakoś kodować, żeby działało? włożyłem takie cuś zamiast tego standardowego ale nie działa. Co trzeba zmienic, ustawic, zakodować zeby załapało?

O2 przed fl. Bez rls, ustawione drl usa.

Sorry, ale z komputerów jestem noga
    1- w komforcie. to że auto się zamyka samo po otwarciu drzwi to masz uszkodzoną krancówkę w zamku.
    2- niema takiej opcji
    3- nic się tam nie koduje, wstaw to co było i będzie działać

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    conan, musisz sam spróbować. W tym temacie masz opisane jak to zrobić.

Zostaw komentarz:

• conan
    odpowiedział(a)
    Czy jest możliwość w o2 z 2005r ustawienia siły wspomagania, bo na różnych forach różne opinie. Mam teraz przyjemność jeździć nową fabią i jak wchodzę do mnie do o2 to czuje jak by wspomagania nie miała

Zostaw komentarz:

• kamillsd
    odpowiedział(a)
    W tym po FL Columbus, przed FL rns 300.

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Jak jest dokładany, np. Columbus/Amunsen do OII przed liftem i nie zmieniona centralka patronimika na nowszą to nie będzie wyciszać radia, nie ma komunikacji pomiędzy tymi podzespołami.

Zostaw komentarz:

• Grzegorz56
    odpowiedział(a)
    kamillsd, wyciszanie po włączeniu wstecznego ustawia się w ustawieniach radia. Nie podałeś jakie masz radio. Poszukaj w instrukcji swojego radia.

Zostaw komentarz:

• kamillsd
    odpowiedział(a)
    Mam dwie octavie jedną przed, drugą po FL - w obydwóch ori radia i w żadnym się nie wycisza.

Zostaw komentarz:

• krzygaj
    odpowiedział(a)
    kamillsd, masz radio ori?
    Ja mam Stream i się wycisza na wstecznym, a nic nie grzebałem w VCDS.

Zostaw komentarz:

• kamillsd
    odpowiedział(a)
    Witam,

panowie czy da się w zrobić tak, żeby po wrzuceniu wstecznego biegu wyciszało się radio w samochodzie tak, żeby było słychać czujniki parkowania?
    Kolega ma coś takiego w passacie - zakładam, że w Octavii też można tak zrobić.
    Ktoś wie jak?

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Panowie, mam kilka pytań:
    1. Która opcja w module komfortu 433CP odpowiada za automatyczne zamykanie auta, ale nie chodzi mi o to przy przekroczeniu 15km/h tylko tak, ze otwieram auto pilotem i za pare sekund jak nie otworze drzwi to się zamyka lub wsiadam do środka i nie włożę kluczyka do stacyjki to też zamyka zamki. Chcę to wyłączyć Bo mnie wku... denerwuje.
    2. jak ustawić, żeby mając otwarte szyby ,po zamknięciu pilotem same się domknęły. Teraz mogę domykać/otwierać trzymając wciśnięty przycisk na pilocie. Miałem takie domykanie po zamknięciu pilotem od alarmu który wymontowałem I teraz nie mam.
    3. Czy pokrętło od regulacji jasności wskaźników trzeba jakoś kodować, żeby działało? włożyłem takie cuś zamiast tego standardowego ale nie działa. Co trzeba zmienic, ustawic, zakodować zeby załapało?

O2 przed fl. Bez rls, ustawione drl usa.

Sorry, ale z komputerów jestem noga

Zostaw komentarz:

• Ozdar
    odpowiedział(a)
    A odznacz w 10bajcie bit 7, zaakceptuj kodowanie i dopiero bit 3 zaznacz dla zamknięcia pilotem i w bajcie 11 bit 3 zaznacz dla otwarcia pilotem. Powinno zatrybić.
    Próbowałem już tak, niestety nie załapuje.

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Dziękuje, pomogło
    Jeszcze tylko jeden, ostatni błąd i "odgruzowałem" wszystkie sterowniki

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Musisz zmienić WSC, żeby nie były same zera.

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)

I pytanie ode mnie: Co, gdzie zakodować, żeby przestało pisać błąd?

Address 56: Radio Labels: 1K0-035-1xx-56.lbl
    Part No SW: 1Z0 035 161 C HW: 1Z0 035 161 C
    Component: Radio FO3 019 0040
    Revision: 00019000 Serial number: SKZxxxxxxxxx (usunięte)
    Coding: 0010200
    Shop #: WSC 00000 000 00000
    VCID: 2E53E83AB9B7486E36F-807B

1 Fault Found:
    01042 - Control Module; Not Coded
    000 - -

Zostaw komentarz:

• Ozdar
    odpowiedział(a)
    Enriquez, wydaje mi się, że alarm był montowany w salonie (ja już kupiłem samochód z drugiej ręki) ale nie jest to oryginał Skoda. Mam ulotkę/kwitek że producentem jest Mobitel, jest dołożona w samochodzie taka niebieska diodka, samochód otwiera się z fabrycznego kluczyka.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    a alarm oryginalny, fabryczny posiadasz?

Zostaw komentarz:

• Ozdar
    odpowiedział(a)
    Proszę o pomoc przy włączeniu opcji potwierdzenia zamknięcia / otwarcia centralnego zamka dźwiękiem.
    Zmiana bajcie 10 i 11 nie załącza tej funkcji.
    Jeżeli jest to istotne - mam zainstalowany alarm Mobitel.

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Chyba, że można coś vcds dodać do menu i wtedy bedzie w menu wyswietlacza. W menu car mam podstawowe opcje niestety.
    (Auto jest z 2013r.)

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    low-raider, Dzięki, w takim razie nie włączam tego.

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Orientuje się ktoś, czy w O3 z zakodowanymi cornerami jest w menu "Car" opcja ich wyłączenia?
    W mojej służbowej nie ma na 100%.

Zostaw komentarz:

• zgnilek
    odpowiedział(a)
    A czy jest możliwość zakodowania żeby podczas zapalania świateł drogowych zapalały się też przeciwmgielne? było takie pytanie przez innego użytkownika ale odpowiedzi nie znalazłem :wink:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Orientuje się ktoś, czy w O3 z zakodowanymi cornerami jest w menu "Car" opcja ich wyłączenia?

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Numer juz znalazlem, gorzej z dodzwonieniem sie :P Dzieki za pomoc.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Rauxel, tu masz:

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    Rauxel, poszukaj po jego postach - był numer tel.

Zostaw komentarz:

Pracuję...